Deelnemers

image

Armstrong's Patent

Armstrong's Patent, uit Appingedam, bestaat uit een zestal zangers. Het grootste gedeelte van het zomer Shantyseizoen zijn ze te vinden op de diverse Internationale Shanty festivals. Dit seizoen waren ze reeds te gast in achtereenvolgens; Frankrijk, Ierland, Bay City Michigan in the Verenigde Staten en op het Festival Maritim Vegesack, Bremen, en het programma is nog niet gedaan. Een druk zomerprogramma en toch nog tijd overhouden om het eigen Bie Daip Festival te organiseren. Armstrong's Patent is het voorbeeld van een traditionele Shantycrew, waarbij uitsluitend a capella wordt gezongen.
image

Lady H’rlem & Ruben Klay

Ook al woont ze al een tijdje in het Westen, haar Groningse roots zal zij nooit vergeten en daarom is ze erg blij in het hoge Noorden haar stem te laten klinken. Dit doet zij zeker niet alleen….. Samen met Ruben Klay op gitaar en zang, bluesman uit het land van Maas & Waal, maar gevormd in het diepe Zuiden van de V.S., zal Lady H’rlem rootsy songs, swingende soul, gevoelige blues en zowaar ook wat herkenbare nummers voor jullie spelen.
image

Harry Dijkema

Hendrik Cleveringa, de echtgenoot van een vrouw die een muziekschool en een kostschool voor meisjes houdt, geeft een openbare lezing. Hij begint met aan te geven dat zijn vrouw er heeft op aangedrongen vandaag een lezing te geven over de schadelijkheid van tabak, alhoewel hij zelf een roker is. Hij waarschuwt degenen die niet voorbereid zijn op een droge, wetenschappelijke lezing dat ze nog kunnen weggaan, maar hij stelt telkens weer het onderwerp uit door te vertellen hoe bazig zijn vrouw is....’
image

Gerda Vrieling & DIck Schuur

Dick en Gerda zijn sinds kort een duo en komen uit de regio. Met een afwisselend repertoire verrassen ze elk publiek.Het duo wordt gevormd door:Gerda Vrieling – zang Dick Schuur – piano + zang. Dick en Gerda brengen een breed repertoire van easy-listening tot de betere popmuziek.
image

Harm Tabak & Roy Mc Karen

Het duo Harm Tabak en Roy McKaren spelen, behalve Groningstalige zelfgeschreven liedjes, veel covers van toen en nu. Met twee akoestische gitaren worden deze, en misschien een verzoeknummer af en toe, ten gehore gebracht. Met dit duo kiest u gegarandeerd voor gezelligheid en een hoop herkenbare liedjes.
image

Ache Cubano

Ache Cubano brengt een mix van ruma, timba, mambo en son montuno.
image

EL Jackson

EL Jackson is een duo dat louter hits brengt van Country, Rock&Roll en Americana artiesten en veelal uitgevoerd in een eigen remake. Met in eigen studio opgenomen backing tracks brengt EL Jackson nummers van o.a Johnny Cash, Janis Joplin, Wanda Jackson, Tammy Wynette, Elvis, CCR, Chuck Berry, Rolling Stones, Mink de Ville.. EL Jackson valt zeer goed in de smaak bij een 30+ publiek en is door hun enthousiaste manier van performen bijzonder leuk om naar te kijken.
image

leerlingenorkest NeXt Generation

In leerlingenorkest NeXt Generation spelen alle leerlingen van Slagwerkensemble Appingedam en DSHO. Deze ruim 40 muzikanten van alle leeftijden spelen wekelijks in één van de 4 orkesten. Op dit concert treden de beginnende en gevorderde leerlingen van DSHO samen op.  U kunt deze middag genieten van een afwisselend programma. Popmuziek, klassieke muziek en filmmuziek passeren de revue. Vrolijke popnummers van Ed Sheeran, Coldplay en The Black Eyed Peas staan op het programma. Maar ook sfeervolle filmmuziek uit Beauty and the Beast en A Star is Born komt aan bod. En klassieke muziek van Beethoven (Ode an die Freude), Strauss (Radetzky Mars) en Tsjaikovski (Ouverture 1812) wordt enthousiast gespeeld door de jonge muzikanten. Komt u ze aanmoedigen?
image

EMD Dance Company

18 September: EMD Dance Company is een dansstudio die open staat voor iedereen. “Everybody Moves Different” is onze slogan want iedereen heeft een eigen manier van bewegen en iedereen kan leren dansen! Zaterdag 18 september geven wij een demonstratie en zijn er een aantal dans workshops waar jij gratis aan mee kunt doen! Dit is de perfecte manier om het een keer uit te proberen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze dansstudio, in de Kabzeel aan de Dijkstraat 77 in Appingedam. Neem je vriend/vriendin, broertje/zusje, vader/moeder, oma/opa gezellig mee!
image

Het ballonnen vrouwtje

Bij de Zijlen in Appingedam samen met muziek van Gerda Vrieling en DIck Schuur
image

Tineke Rouw

Mijn roots liggen in Overschild, mijn hele jeugd heb ik daar gewoond, daar is de passie voor het zingen ontstaan. Het begon met mijn moeder die hammondorgel speelde en soms ook het kerkorgel als de organist ziek was. Ze stimuleerde mij om mee te zingen. Mijn Gronings dialect is verweven met mij, omdat we thuis Gronings spraken, daarom schrijf en zing ik ook het liefst in mijn moeders taal, ik begeleid mij zelf op gitaar, ik ben autodidact. Op 8-jarige leeftijd kreeg ik een ukelele en een noten plaatjes boek, daarna een gitaar met weer zo'n boek. "Most die zulf mor aanleren, ik heb gain tied", zei mijn moeder dan. Lp's draaide ik af om zo de akkoorden bij de liedjes te zoeken en uiteraard ook de zang partij, nu vele jaren later schijf ik zelf teksten en componeer. Zaterdag 2 oktober bij culturen bij de buren laat ik graag mijn nieuwe liedjes horen die ik in corona tijd heb gemaakt. Naast zangeres ben ik 33 jaar oriëntaalse dans docent.
image

SvA

Zaterdag 18 september zullen er vanuit SvA workshops jazzdance gegeven worden onder leiding van Erica Bielsma. Tijdens de workshop van 15 minuten zal je kennismaken met jazzdance! In 15 minuten gaan we een hele dans aanleren, hoe leuk is dat! Tussen 14:00-14:30 kan je elk kwartier instappen en meedansen. Daarnaast zal de selectiegroep Jazzmuse van SvA demonstraties geven. Hopelijk zien we jullie allemaal de 18e!
image

Shantykoor Opwierde II

Ons Shantykoor Opwierde II is opgericht en van start gegaan in februari 1989. In 2014 hebben we ons 25 jarig jubileum gevierd middels een groot wijkfeest midden in de wijk Opwierde II te Appingedam, waar het allemaal is begonnen. Ons Shantykoor bestaat uit 40 leden, die elke maandagavond in het buurtgebouw van Buurtvereniging Opwierde II repeteren. Was het in het begin min of meer voor de lol, zijn we in ruim 30 jaar uitgegroeid tot een professioneel Shantykoor.
image

Zangduo Marc & Sandy

Marc Roelaarts: Het presenteren en entertainen heeft hij zich zelf aangeleerd, door vooral naar anderen te kijken hoe het niet moet. Grapjes met verkleedpartijen is niet zijn ding, want knallen met een swingende band en mensen vermaken met leuke liedjes...dat is zijn ding! Met een natuurlijke manier van entertainen en presenteren, zorgt hij voor een leuke sfeer en hij is daarom een veelgevraagd zanger/muzikant die met ruim 30 jaar ervaring weet, hoe hij mensen een geweldige avond kan bezorgen. Wat hem onderscheid van anderen? Hij is een duizendpoot en zingt met gemak nummers van Michael Bubble, Elvis, Jim Reeves, André Hazes, Elton John, Danny Vera of Jan Smit en dan niet op de manier om deze artiesten te imiteren, maar puur met zijn eigen sound. Sandy Goerree: Geboren en getogen in Groningen, staat al vanaf haar vijfde op het podium, zingt en entertaint. Op haar 18de maakte ze van haar hobby haar beroep in de band Diep Triest. Naast theatershows en het presenteren van een muziek programma op de regionale omroep, was ze finalist in idols 4 in 2007. In 2013 strandde ze in The Voice of Holland jammer genoeg in the battles tegen Shirma Rouse. Sandy heeft inmiddels haar eigen one woman show van soul, disco, tot Nederlandstalig en Tribute to Tina Turner. Sandy geeft als garantie feest en je word compleet ge-entertaint door deze vakvrouw. Sandy is ook samen te boeken met Marc, als zangduo Marc en Sandy.