Deelnemers

image

Armstrong's Patent

Armstrong's Patent, uit Appingedam, bestaat uit een zestal zangers. Het grootste gedeelte van het zomer Shantyseizoen zijn ze te vinden op de diverse Internationale Shanty festivals. Dit seizoen waren ze reeds te gast in achtereenvolgens; Frankrijk, Ierland, Bay City Michigan in the Verenigde Staten en op het Festival Maritim Vegesack, Bremen, en het programma is nog niet gedaan. Een druk zomerprogramma en toch nog tijd overhouden om het eigen Bie Daip Festival te organiseren. Armstrong's Patent is het voorbeeld van een traditionele Shantycrew, waarbij uitsluitend a capella wordt gezongen.
image

Hidden Giants

Wij zijn hidden giants een ervaren indiepopband uit Groningen. Onze zelf geschreven en geproduceerde songs vinden inspiratie in bands als Radiohead, Snowpatrol en Saybia. In de schaduw van deze reuzen is de tijd van verstoppen voorbij. Tijd om onze mysterieuze en opzwepende songs met de wereld te delen!
image

Jetta Post

Troubadour Jetta Post brengt 100% Grunneger Laidjes. Dit doet ze tijdens Culturen bij de Buren op 22 April op een nader te bepalen locatie. Haar repertoire bestaat uit sfeervolle luisterliedjes en vrolijke songs over t leven en de liefde en alles daartussenin. Omtoalde klassiekers, mooie nummers van Ede Stoal of andere artiesten én eigen werk. Jetta staat bovendien garant voor een flinke dosis vermaak en interactie met het publiek.
image

Wandering Fire

Akoestische gitaren en meerstemmig vocalen vormen de belangrijkste ingrediënten van de sound van Wandering Fire. Door het gebruik van gitaareffecten klinken de akoestische gitaren soms verrassend elektrisch. Dit geeft de band de vrijheid om met het geluid te experimenteren. De nummers worden gezamenlijk gemaakt, soms op basis van (romantische en naturalistische) gedichten. De luistermuziek van Wandering Fire wordt geregeld vergeleken met bands als Crosby, Stills & Nash en Darlingside die qua opvatting en geluid in dezelfde traditie staan. Bezetting: Guus Drentje: Zang , Gitaar Reinaert hulleman: Zang, Gitaar Donald van Tol: Zang, Gitaar Coen Noordman: Zang, Percussie
image

Shattered Dreams

Shattered Dreams spelen voor u Country, Blues, Rock en meer. Nummers van Eric Clapton, CCR, The Rolling Stones, Elvis, Linda Ronstadt, Janis Joplin, Crosby, Stills, Nash & Young, The Eagles, Stevie Ray Vaughan en meer. Wij nemen U mee op een muzikale reis door de jaren 60/70 en 80. Meezingen en dansen? Graag!
image

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland! Zo speelden zij meermaals op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en tevens op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken, waren ze in 2018 op toer in Engeland en gingen ze in de zomer van 2019 o.a. naar Berlijn en Hamburg. Regelmatig spelen zij op de betere luisterpodia, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.
image

Pride & Joy

Pride & Joy is een semi-akoestische coverband uit Noord Groningen en bestaat uit een zangeres (Titia Doornbos) en 2 gitaristen aangevuld met mondharmonica (Freek Hartsema en Ton van Wessel). Pop/rock en coun­try covers van vroeg­er en nu brengen ze op geheel eigen wijze met veel passie en plezier. Ze spelen alleen nu­mmers die ze zelf erg mooi vinden en gra­ag zingen en spelen. Kortom; ze hebben lol en plezier in wat ze doen en brengen dit gra­ag over op het publi­ek. Hun naam zegt het al, Pride & Joy: Trots & Plezier!
image

Merulsa

De twintigjarige Merel Bakker uit Uithuizen is een akoestische singer-songwriter in het genre easy-listening/folkmuziek, die zichzelf begeleidt op de gitaar. Met haar unieke nummers weet zij onder de artiestennaam Merulsa het publiek op een bijzondere manier te raken. Met haar teksten vertelt ze verhalen over eigen ervaringen en laat ze zien hoe zij kijkt naar het leven en de wereld eromheen. In 2017 heeft ze haar eerste EP, genaamd We're Heading uitgebracht. Met haar singles My Love en Every Day heeft zij al in de noord 9 gestaan, de hitlijst van RTV Noord. In januari 2023 heeft zij haar nieuwe single Still Not Alone gereleased, en in maart haar eerste Nederlandstalige single, genaamd “Als Geluk Komt"
image

Mark Werkman

Mark Werkman schrijft al vanaf zijn 16e zijn eigen nummers. Dat begon met punk en is via electronica gegaan naar Americana en nu Nederlandstalige liedjes. Echte luisterliedjes. Makkelijk in het gehoor en een beetje poppy. Met teksten die zich kenmerken door de ietwat ongemakkelijke kant van het leven te laten zien. ‘Omdat niet iedereen een blije, lachende, reizende en gezonde instagrammer is’.
image

Harm Tabak & Roy McKaren

Wij spelen gezellige, interactieve optredens met tweemaal (semi) akoestische gitaar en zang. We spelen covers van de 60's tot nu, ook NL talig. Indien gewenst ook Groningstalig eigen werk van Harm Tabak zelf (regelmatig te zien op o.a. RTV Noord).
image

Theatervoorstelling Oranjewoud

Oranjewoud is een theatervoorstelling over de onmacht van een meisje wanneer je ouders scheiden. Hoe je door te zwijgen en te schrijven jezelf probeert te blijven. Over een kind dat puber en volwassen wordt, op zoek naar het zorgeloze en vrije dat ze ooit is verloren. Het script is gebaseerd op teksten van Renske de Vries. Zij is opgegroeid in Oranjewoud. Vanaf haar kindertijd schreef ze gedichten en verhalen. Als een spel met woorden en letters die voor haar hele werelden opriepen, die haar binnenste vertaalden en woorden gaven aan wie ze was. Script en regie: Jos Spijkers Spel: Renske de Vries Saxofoon: Ria Keijzer Jos Spijkers is artistiek leider van Stichting 't Zwerk. In 2021 werd hij verkozen als winnaar van de Gelderse Bokaal en de cultuurprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds in Gelderland, vanwege zijn rol als pionier op het gebied van cultuurparticipatie. De jury prees de manier waarop hij samenwerk met mensen van verschillende leeftijden, achtergronden, en culturen. Hij noemt zijn voorstelling 'theatrale documentaires' omdat hij werkt met spelers die hun eigen verhaal inzetten in een voorstelling. Mensen bij wie iets op het spel staat.
image

El Jackson

El Jackson bestaat uit oud Melrose gitarist Erik Hoekstra en Elkerband zangeres Lottie Bathoorn. Beide hebben ze vele jaren ervaring in de muziek opgedaan en hebben dit samen gebracht tot een geweldige muzikale setting. In 2015 hebben Erik en Lottie besloten om samen verder te gaan als duo “El Jackson”. Tot op de dag van vandaag is dit een zeer goed besluit geweest, dit is zeker terug te zien in de hoeveelheid optredens die ze hebben. Wie muziek zoekt voor een feestavond, verjaardag, diner of een andere gelegenheid, zal met El Jackson zeker verzekerd zijn van een geslaagde middag/avond. Hun muziek valt zeer goed in de smaak bij een 30+ publiek Hun enthousiaste manier van performen en contact met het publiek maakt hun uniek!!
image

Hans Elzinga

Avontuurlijke gitaarmuziek en ook fluit en soms zang. Soms hemels, dan weer aards. Heel stilletjes maar ook heftig. Om te bewegen en om bij weg te dromen. Maar altijd heel erg Hans. Laat je betoveren door deze magische klanken.
image

Dick Schuur & Gerda Vrieling

Dick en Gerda zijn sinds kort een duo en komen uit de regio. Met een afwisselend repertoire verrassen ze elk publiek. Het duo wordt gevormd door: Gerda Vrieling – zang Dick Schuur – piano + zang. Dick en Gerda brengen een breed repertoire van easy-listening tot de betere popmuziek.
image

Gerry Wolthof

Gerry Wolthof maakt muziek sinds 1979. Hij speelde in meerdere bands, waarvan Still Going West en de tribute-band The Neil Young Mirror Band de bekendsten zijn. Met deze bands maakte Gerry 3 cd’s en treedt door het hele land op. Landelijke bekendheid krijgt hij echter in 1985 na een optreden in de Soundmix-show met het nummer Comes a time van Neil Young. Gerry treedt nu hoofdzakelijk solo op met naast eigen werk, covers van Neil Young, Bob Dylan, Cat Stevens, The Beatles e.v.a of een geheel Neil Young repertoire.
image

Koen Kruit & Anita Hulshof

image

Stowaway

Stowaway is een trio dat woonachtig is in Appingedam en omgeving. Het heeft een breed reportoire aan shanties, seasongs, worksongs en internationale folksongs. Ze zijn al eens het “Dutch Kingston Trio genoemd. Jan Huttinga, Willy Boon en Jaap Tholen proberen mooie harmonieën in hun zang te leggen, al dan niet onder begeleiding van een gitaar. Onder de titel “Yonder comes a sucker” zingen ze in een speciaal programma over het werken, de liefde en het gesukkel waar het in de folkmuziek over moet gaan. Soms droevig, soms grappig, maar vooral met vaart en vrolijkheid.
image

Gelegenheidskoor Mixed Melody

image

Tineke Rouw

Tineke haar solocarrière begon ruim 35 jaar geleden. Na eerst in aanraking te zijn gekomen met het Gronings lied en later de buikdans. Een zee aan ervaring en tal van buikdanscursussen in binnen- en buitenland hebben haar tot iets unieks gemaakt. Een dansende troubadour geflankeerd door haar sensuele (buik)dansteam Vasara. Een mix van weemoed en passie. Twee uit de hand gelopen hobby’s, waarmee Tineke intussen op veel plekken in Nederland een graag geziene gast is geworden. In 2003 kwam haar eerste CD “Op weg noar die” met folkachtige Groninger liedjes. Een verzameling van nummers die zij al jaren speelde en eigen geschreven repertoire. Haar bekendste nummer is: “Daans om de navel” een mix van oriëntaalse klanken en Groningse tekst. Hier is een clip van verschenen.